Rabu, Februari 16, 2011

Ceramah Sambutan Maulidur Rasul oleh YB Pn Hajjah Siti Zailah bt Yusof

Majlis bermula pada jam 9.30 pagi dengan ucapan dari Pengerusi Majlis mengalukan kehadiran penceramah dan muslimin muslimat.Diikuti dengan ucapan Pengarah Program iaitu Puan Hjh. Maimunah Yusoff seterusnya ucapan Ketua Biro Muslimah Masjid As-salam Pn Noor Hanim Ismail.Dan tidak kengkap sekiranya program anjuran Biro Muslimah tidak mendengar ucapan dari Nazir Masjid As-Salam iaitu Tuan Hj. Yasim B. Mohamed


YB Hjh. Siti Zailah menyampaikan ceramah yang bertajuk, “apakah pesanan Rasulullah kepada wanita???” Diantara intipati ceramah beliau ialah golongan wanita yang mudah untuk mendapat dosa dan menempah tempat di neraka bilamana adanya sifat kurang sabar, tidak berterima kasih kepada suami, meminta-minta diluar kemampuan suami,memakai pakaian yang tidak menutup aurat dan suka berleter atau merungut.

Terdapat juga tanda-tanda keberkatan yang Allah beri khususnya kepada seorang wanita bilanya dilihat dari sudut cepat perkahwinannya, cepat hamilnya dan sedikit maharnya.YB Hjh. Siti Zailah juga datang dengan membuka ruang kepada individu-individu yang ingin memberi zakat dan memberi sumbangan pakaian dan peralatan dimana sumbangan-sumbangan tersebut akan diserahkan kepada mangsa-mangsa banjir dan orang-orang kurang/tidak berkemampuan yang berada dalam pentadbiran parlimen beliau iaitu Rantau Panjang.

Ceramah beliau berakhir jam 11.15 pagi dengan muslimat-muslimat yang hadir mengambil peluang untuk bersalam-salaman.
Diharapkan semoga semua yang hadir, menjadikan pertemuan dan himpunan pada 15 februari 2011 sempena hari kelahiran baginda Rasullah sebagai tanda kasih sayang kita kepada Rasulullah seterusnya mengambil setiap apa yang berlaku pada diri Nabi dan pesanan baginda kepada kita semua sebagai suri tauladan kita yang menjadi umatnya dan mendapat syafaat baginda di akhir kelak.

Tiada ulasan:

Grab this Widget ~ Blogger Accessories