Ahad, Januari 09, 2011

Seminar Kewanitaan Masjid As-Salam Puchong Perdana


SEMINAR KEWANITAAN - PEMANTAPAN IMAN MUSLIMAH

Seminar ini merupakan Program yang julung-julung kalinya diadakan di Masjid As Salam Puchong Perdana.

Melihat kepada senario semasa paparan media elektronik dan cetak serta aduan-aduan jiran tetangga, wanita pada masa kini di asak dan digasak dengan pelbagai sudut ancaman kehidupan yang akhirnya memberi tekanan demi tekanan kepada wanita itu sendiri untuk meneruskan kehidupan.

Dengan itu, Biro Muslimah Masjid As-Salam Puchong Perdana dengan kerjasama Biro Pendidikan JKP Zon 13 MPSJ akan menganjurkan Seminar Kewanitaan - "Pemantapan Iman Muslimah" untuk membawa semua wanita melihat dan memahami bahawa Islam adalah agama yang adil dan menjadi penyelamat untuk semua umatnya.

Seminar ini membentangkan hak-hak wanita seperti yang sudah termaktub dalam undang-undang Islam. Dan sudah semestinya juga kupasan berkaitan pemantapan iman menjadi satu keperluan semua wanita untuk dihayati dan diimplimentasikan di dalam meneruskan kehidupan.

Seminar ini menfokuskan kepada 2 objektif iaitu:

1. Membentangkan dan menjelaskan hak-hak wanita yang ada di dalam perundangan Islam. Hak-hak yang meletakkan wanita ditempat yang mulia di dalam Islam dan hak-hak pembelaan wanita.

2. Memperkasakan iman untuk dijadikan benteng pertahanan atas setiap ujian-ujian yang Allah berikan dalam meneruskan kehidupan.

Semoga seminar ini dapat memberi sedikit ruang ilmu yang bermanfaat untuk semua wanita dan mendapat keberkatan Allah.

Sila klik pada imej untuk paparan yang lebih jelas

Tiada ulasan:

Grab this Widget ~ Blogger Accessories