Khamis, Oktober 21, 2010

Larian Marathon Terbuka As-Salam 2010 (10km)

Majlis Jamuan Hari Raya Aidil Fitri Masjid As-Salam Puchong Perdana pada 25 September 2010 yang lalu telah mencatatkan sejarahnya yang tersendiri.
Buat julung-julung kalinya setiap pimpinan masyarakat, Pertubuhan Politik, kumpulan Agama daripada rumah-rumah ibadat seperti Gereja, Kuil dan Tokong Cina serta rakyat disekitar kawasan Masjid As-Salam telah membuktikan bahawa perpaduan, keharmonian dan persaudaraan sesama insan merupakan suatu perkara yang universal sifatnya.

• Membantu memupuk dan mewujudkan sebuah masyarakat yang harmoni serta dapat berinteraksi secara aman damai, bebas dan mesra.
  • Menjadikan platform sukan sebagai salah satu wadah untuk menyatu padukan masyarakat dalam mencapai kesejahteraan dikalangan pelbagai kaum.
  • Membentuk masyarakat yang sihat fizikal, mental dan emosi serta sentiasa mengutamakan kesejahteraan dan kemaslahatan umum dalam segala tindakan.
  • Memperkukuhkan peranan Institusi Masjid As-Salam Puchong Perdana sebagai model Pusat Pengembangan Budaya Toleransi serta Pengembangan Budaya Perdamaian.

Program Larian Marathon ini akan berlangsung seperti ketetapan berikut:-

• Tarikh: 12 Disember 2010 (Ahad)
  • Masa: 7:30 pagi ~ 10:30 pagi
  • Tempat: Persekitaran Masjid As-Salam Puchong Perdana

Program ini terbuka kepada semua kaum tanpa mengira latar belakang agama, fahaman politik dan budaya.

Penyertaan dibuka sekarang, Untuk keterangan lanjut, sila hubungi penama berikut:-

• Roslan Hanapiah / Pengarah Program (012-372 6328)
  • Izan (012-376-5446)
  • Ery (016-320 6089)