Sabtu, Mei 01, 2010

Program Kursus Peningkatan Diri membentuk belia yang bertanggung jawab

Puchong : Biro Nahi Mungkar Dan Keselamatan(BNMK) bersama-sama Biro Dakwah Masjid As-Salam Puchong Perdana telah menganjurkan Program Kursus Peningkatan Diri pada 24 dan 25hb April 2010 yang lalu.

Program Kursus Peningkatan Diri yang julung kali diadakan ini telah dirasmikan oleh Tuan Hj Yasim Mohamed selaku Tuan Nazir Masjid As-Salam Puchong Perdana.

Program yang berbentuk motivasi ini dimulakan pada jam 9:30 pagi, Sesi yang pertama dikendalikan oleh Tuan Hj Ahmad Zaki Bin Hj Arshad, Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Dakwah, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah memberikan ceramah kepada 28 orang peserta yang terdiri daripada belia dan juga golongan dewasa.
Pada sesi kedua program tersebut yang turut dihadiri penceramah, Ustaz Khairul Jahrin Bin Mohd Nasir, Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam, Bahagian Undang-undang Keluarga yang membincangkan topik Batas-batas Pergaulan Antara Lelaki Dan Perempuan. Ceramah beliau yang bersahaja sangat disenangi peserta dan membuatkan program itu menjadi gamat.

Sesi ketiga program tersebut pula dikendalikan oleh Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan, Ustaz Shahrom Bin Maarof yang mengetengahkan tentang kesalahan Jenayah Syariah Berdasarkan Enakman Jenayah Syariah Negeri Selangor(EJSS).

Program tersebut juga turut dihadiri oleh lima orang penceramah dari Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM), Mohd Noor Ikhram Bin Husin, Nadhirah Muhammad Arib, Siti Norma Aisyah Bt Malkan, Mohd Shahnizam Bin Azmi dan Fara Hazlini Bt Mohd Som.Laporan oleh:
Maliya Zanti Dahlan

Tiada ulasan:

Grab this Widget ~ Blogger Accessories