Rabu, Mei 19, 2010

Lawatan Biro Dakwah ke Surau An-Najatul Hasanah Puchong Permai

Pada 11/5 yang lalu selepas solat maghrib Biro Dakwah Masjid As-Salam yang diketuai Pengerusinya Tuan Haji Sabri bersama 2 orang ahli jawatankuasanya telah turun membuat lawatan ke Surau Anajatul Hasanah Puchong Permai.

Lawatan tersebut disambut oleh Pengerusi lamanya iaitu Encik Nazar bersama 6 orang jemaahnya. Inilah adalah salah satu tanggungjawab yang telah diamanahkan kepada Biro Dakwah agar sentiasa mengadakan hubungan baik 2 hala iaitu di antara Masjid As-Salam dengan surau-surau di bawah kariah masjid.

Didalam pertemuan tersebut Tuan Haji Sabri turut membincangkan tentang agenda serta hasrat Tuan Nazir Masjid As-Salam agar seluruh surau dibawah Masjid As-Salam dapat bersama-sama berganding bahu bagi menjalankan apa jua aktiviti di samping saling bantu membantu dalam menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan oleh seluruh anak kariah disekitar Puchong.

Ianya sedikit sebanyak telah mencapai sasaran MISI dan VISI Masjid As-Salam agar hubungan baik antara surau dan Masjid akan sentiasa terjalin.

Pada sesi lawatan itu, Biro Dakwah juga mewakili pihak Masjid turut menyampaikan sedikit sumbangan wang ringgit dalam membantu menambah dana surau.

Semoga dengan lawatan seumpama ini, seluruh ahli jawatankuasa surau-surau di bawah Masjid As-Salam akan tahu bahawa mereka ini tidak akan bergerak sendirian dalam menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan. Malah pihak Masjid akan sentiasa ada bersama-sama membantu mengurus tadbir setiap surau-surau dibawahnya.

Afizan,
laporan untuk Biro Dakwah Masjid As-Salam

Tiada ulasan:

Grab this Widget ~ Blogger Accessories